hotel Svornost v Harrachovì v Krkonoších
Foto z únorové návštìvy hotelu, galerie hotelu
Z info mailu prez zahajenim
Predpoved pocasi nevypada spatne. Tezko rici, jak se vyplni.
https://www.ceskehory.cz/pocasi/harrachov.html
Nejaky dest v oblasti je mozny z nedele na pondeli, pak by prset nemelo. Oblacno az slunecno. Teploty v Harrachove pres den by mely byt kolem 20 C, v noci mohou klesat k 11-13 C. Pokud nekdo vystoupa na vrsky, tak cca 11-17 C. Nizsi teploty by mohly znamenat lepsi viditelnost.
Registrace nezacne v pondeli drive nez ve 12 hodin a pondelni obed neni zahrnut v poplatku.
Primy autobus z Prahy v pondeli (dalsi dny ne) odjizdi z Cerneho Mostu v 11:50.
Strava je tentokrat organizovana kompletne bufetovym zpusobem, takze nebudou zadne listky. Nabidku na obed (vyber ze dvou jidel) prikladam nize. K jidlu bude k dispozici take voda, dalsi napoje bude mozne individualne koupit. Na stredu vecer je objednan mensi raut. Coffee breaky budou obvykle, na stredecni odpoledne jsou planovany jen pro ucastniky kursu.
V cene by mel byt vstup do bazenu a take karta Harrachov (slevy na sluzby ve meste). Parkovani bude treba uhradit.
Volno si musi kazdy udelat dle programu.
V hotelu jsou k dispozici prehledne mapy. Neco reknu na zahajeni. Z moznych vyletu se nabizi napr. prochazka lesem podel delsiho kaskadoveho Mumlavskeho vodopadu, odkud je mozne se kdykoli vratit. A nebo take podel nej vystoupat az na Labskou louku (vyhled na Krkonose, az Snezku) i k prameni Labe. To je ale k 10 km, technicky nenarocneho ale staleho stoupani. Zpet lze jit treba kolem Kotle pres Dvoracky, s peknym vyhledem, na Certovu horu. Cele tedy urcite na pul dne.
Nenarocne pak je se nechat vyvezt lanovkou na Certovu horu (odtud se da jit vyse zminena trasa opacne).
http://www.lanovka-harrachov.cz/
Menu bufetovych obedu z hotelu
Pol
évka: Krémová žampionová, Hl.chod: 1. Svíèkova na smetanì, 2. kuøecí øízek, Pøíloha: Knedlíky, vaøené brambory, Zeleninový salát, MouèníkPol
évka: Drùbeží vývar s nudlemi, Hl. chod: 1. Vepøový špíz, 2. rybí filé na bylinkách, Pøíloha: Šouchané brambory, rýže, Zeleninový salát, mouèníkPol
évka: Kulajda, Hl. chod: 1. Vepøový vrabec 2. kuøecí maso na rajèatech, Pøíloha: Bramborové knedlíky, tìstoviny, špenát, Zeleninový salát, mouèník